ÉRDEKEL A COACHING, MINT HIVATÁS?

TUDJ MEG TÖBBET A NAGY SIKERŰ COACH KÉPZÉSEINKRŐL ÉS JELENTKEZZ!

JOÓ ZSUZSANNA - ECA business coach és coach tréner - life coach képzése...

Kiből válhat jó coach?

Rögtön leszögezem, nem mindenkiből. Az kevés, ha szereted az embereket, szívesen foglalkoznál velük, és segítő foglalkozást szeretnél választani.
A fő kompetenciák, amivel egy coachnak rendelkeznie kell:

Értő figyelem
Jó megfigyelőképesség
Analizáló képesség
Etikus magatartás
Kiváló kommunikáció
Jó időbeosztás
Empátia
Magas energiaszint
Pozitív személyiség
Kreativitás

Kiknek ajánlom ezt a foglalkozást?

Különösen azoknak a felsőfokú végzettséggel rendelkező vállalkozóknak vagy leendő vállalkozóknak, akik idáig is az alábbi területek valamelyikén dolgoztak/dolgoznak:

Pedagógus
Tanácsadó
Tréner
Szupervizor
HR menedzser/vezető/generalista
Mentálhigiénés szakember
Pszichológus
Cégvezető
Projektmenedzser
… és minden olyan segítő szakmabeli, aki fizikai vagy lelki bajokat gyógyít

 

Természetesen nem csak belőlük lehet coach, de ők azok, akik már rendelkeznek kellő alapokkal, képzettséggel, pszichológiai ismeretekkel, magas fokú ön-, és emberismerettel, és tudják, milyen nehéz – egyben milyen csodálatos – emberek fejlesztésével foglalkozni.

Milyen életkor az ideális egy life coachnak?

Ez a tevékenység nincs életkorhoz kötve, mint a többi segítő foglalkozás sem.
Az az ideális, ha minél több élettapasztalattal rendelkezel, ha minél több dologban kipróbáltad már magadat, átéltél jót és rosszat egyaránt, és működő életstratégiát alakítottál ki magadnak, azaz érett személyiség vagy.

Mivel az életkor előrehaladtával egyre nőnek ezek a tapasztalatok, jó eséllyel vágnak bele a középkorúak vagy az idősek is, akiknek egyre kevesebb egyéb lehetőségük van a munkaerőpiacon.

40-50 évesen nagyon kevés ember képes, vagy akar homlokegyenest mást csinálni, mint amit idáig csinált. Ha oktató-nevelő vagy vezető munkát végeztél, akkor ideális lehet neked a life coaching tevékenység, mert tökéletesen kiegészíti az eddigi munkádat, sőt további önmegvalósítást is ígér.

A 160 órás life coach képzés moduljai, óraszáma és ára

Célja, hogy biztos alapokat nyújtson a life coaching elméletében és gyakorlatában, és lehetővé tegye, hogy további egyéni fejlesztéssel sikeres life coaching tevékenységet végezhessen a résztvevő.
Az elsajátítandó anyag Joó Zsuzsanna coach tréner saját jegyzetéből történik, számos ajánlott irodalom ismertetésével és feldolgozásával.
A képzés önismereti alapokra épül, így fontos része az önismeret, hogy megtapasztald azokat az élményeket, amelyek a coaching munkához szükségesek: önismeret, észlelés, kooperáció, kommunikáció, testbeszéd, aktív figyelés, partnermunka, visszajelzés adása stb.
Egyedülálló módon egy egynapos enneagram tréning is a képzés része opcionálisan, mely során a karaktertípusokkal ismerkedhetsz meg, amelyek nélkülözhetetlenek a munkádban.

A tematika részét képezik az otthoni és a helyszíni gyakorlások is, összesen 96 órában.
Mivel Magyarországon egy coach leginkább vállalkozóként dolgozik, ezért a képzés során lehetőséged nyílik a személyre szabott értékesítési és a marketing tevékenységed kialakításában. Ebben Tölgyessy Zsófi business és life coach, marketinges szakember segít.

A képzés egy írásbeli és gyakorlati vizsgával zárul, és annak elfogadása után Tanúsítványt kapsz a tanfolyam sikeres elvégzéséről.
Mivel a képzés nagyon gyakorlatorientált, a hiányzás nem megengedett!

A létszám: max. 12 fő
A 160 órás life coach képzés anyagát összeállította és a tanfolyamot tartja: Joó Zsuzsanna business és management coach, coach tréner, valamint több éves gyakorlattal rendelkező coach kollégái.

A képzés ára 290.000 Ft.
Az ár tartalmazza az elméleti és írásos anyagokat, teszteket, kellékeket, valamint a vizsga árát, viszont nem tartalmazza az utazás, a szállás és az ellátás költségeit. A résztvevőknek erről maguknak kell gondoskodniuk.

Tematika,óraszám

Elmélet 63 óra

Gyakorlat 97 óra, (ebből otthoni felkészülés 26 óra)

A képzési időszakban elméleti és pszichológiai alapismeretek önálló feldolgozása is folyik, konzultációs lehetőséggel.

2018. február 14-én indul képzés Budapesten.

2018. február 15-én indul képzés Győrben.
A részletes időpontokat megtalálod az induló képzések menüben itt.

Érdekel a Prémium csomag szakmai és marketing támogatással?
Részletekért kattints ide!

Ha kérdésed van, hívd a +36 30 9317 940 számot!

Helyszín, ár, jelentkezés

A budapesti helyszín: Budapest, XII. Magyar Jakobinusok tere 7. VI/1.  Forrás Stúdió

A győri helyszín: Győr, Kálvária utca 7/a

A képzések  ára: 290.000 Ft
Lehetőséged van 3 részletben is fizetni. Ezt kérlek, jelezd a jelentkezési lapon. A tandíj vagy első részletének befizetése biztosítja a tanfolyamon való részvételt.

Mérlegelj, mielőtt döntesz!

Mint karrier-tanácsadó és karrier coach szeretném felhívni a figyelmedet néhány olyan szempontra,
amely segít abban dönteni, invesztálj-e időt, pénzt és energiát egy ilyen képzésbe.

Egyre nő az igény az ilyen jellegű szolgáltatás iránt.

A trendkutatók szerint a jövő foglalkozása a vállalkozás.

Ehhez kapcsolódik az a szomorú tény, hogy Magyarországon bizonyos életkoron túl lehetetlen elhelyezkedni a munkaerő piacon, nőknek már 40 éves koruktól kezdve. Logikusan marad a vállalkozási forma, mint egyetlen megoldás.

Kiváló lehetőséget nyújt vidéken élők számára is, akiknek általában korlátozottabbak a lehetőségeik.

Nem igényli idegen nyelv tudását/tanulását.

Minden vállalkozás indítása befektetést igényel, de coachként dolgozni nem igényel nagy infrastruktúrát, a legnagyobb befektetést a képzés jelenti.

Mivel egy coaching ülés ára átlagban kb. 10-15 ezer forint között mozog, és egy ügyféllel 5-10 alkalommal dolgozik a coach, a 120 órás life coaching képzésének árát 2-3 ügyfél munkadíja behozza.

Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a végzett hallgatókkal, továbbképzéseket, szakmai programokat nyújtunk számukra.

A végére hagytam azt az érvem, hogy nem csak arra tanítunk meg, hogyan legyél jó life coach, hanem lehetőséget kapsz arra vonatkozóan is, hogyan indítsd el és hogyan működtesd life coachinggal foglalkozó vállalkozásodat.

Share This